• 1402/07/16 - 09:10
  • 51
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

| سالروز ورود حضرت معصومه (س) به قم |

۲۳ ربیع الاول،

سالروز ورود پر خیر و برکت کریمۀ اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (سلام‌الله علیها) به شهر مقدس قم

و روز قم گرامی باد

در این روز در سال ۲۰۱ ه‍. کریمۀ اهل‌بیت، حضرت فاطمه معصومه (سلام‌الله علیها) به قم تشریف‌فرما شدند که ۱۷ روز قبل از رحلت آن حضرت است.

آن حضرت با قدوم مبارک خود این شهر را متبرک گردانیدند، و به درخواست جناب موسى‌بن‌خزرج، پسر سعد اشعرى که از بزرگان قم بود، منزل او را منور نموده در آنجا نزول اجلال فرمودند. در همان مکان تشریف داشتند و زن‌های قم، مخصوصاً علویات به خدمت آن حضرت می‌رسیدند و از وجود آن حضرت استفاده می‌کردند تا بعد از ۱۷ روز از دنیا رحلت فرمودند. عبادتگاه آن حضرت، معروف به «ستیه» در میدان میر قم معروف است.
یک سال بعد از هجرت برادر، حضرت معصومه (سلام‌الله علیها) به شوق دیدار ایشان، ادای رسالت زینبی و پیام ولایت، به همراه عده‌ای از برادران و برادرزادگان به طرف خراسان حرکت کردند و در هر شهر و محلی با استقبال مردم واقع شدند.
زمانی که کاروان حضرت به شهر ساوه رسیدند، عده‌ای از مخالفان اهل بیت که از پشتیبانی مأموران حکومت برخوردار بودند، سر راه ایشان را گرفتند و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند. در این نبرد، همۀ مردان کاروان به‌شهادت رسیدند، حتی بنا بر نقلی، حضرت (سلام‌الله علیها) معصومه را نیز مسموم کردند.
این بانوی بزرگوار بر اثر مسمومیت یا بر اثر اندوه و غم زیاد از این ماتم بیمار شدند و چون دیگر امکان ادامه‌دادن راه به‌طرف خراسان میسر نبود، قصد رفتن به شهر قم را کردند. بزرگان شهر قم وقتی از این خبر مسرت بخش مطلع شدند، به استقبال آن حضرت شتافتند و در حالی که «موسی بن خزرج» بزرگ خاندان اشعری، زمام ناقۀ آن حضرت را به‌دوش می‌کشید و عدۀ فراوانی از مردم، پیاده و سواره، گرداگرد کجاوۀ حضرت در حرکت بودند، به‌روایتی در روز ٢٣ ربیع‌الاول سال ٢٠١ هجری قمری حضرت وارد شهر مقدس قم شدند. سپس در محلی که امروز «میدان میر» نامیده می‌شود، شتر آن حضرت در جلوی منزل «موسی‌بن‌خزرج» زانو زد و افتخار میزبانی حضرت، نصیب او شد.
آن بزرگوار به مدت ١٧ روز در این شهر زندگی کردند و در این مدت، مشغول عبادت و رازونیاز با پروردگار متعال بودند. محل عبادت آن حضرت در مدرسۀ ستیه به نام «بیت‌النور»، هم‌اکنون محل زیارت ارادتمندان آن حضرت است.
سرانجام در روز دهم ربیع‌الثانی و بنا بر قولی دوازدهم ربیع‌الثانی سال ٢٠١ هجری پیش از آن که دیدگان مبارکش به دیدار برادرشان، امام رضا (علیه‌السلام) روشن شود، در دیار غربت و با اندوه فراوان، دیده از جهان فروبستند و شیعیان را در ماتم خود به سوگ نشاندند.
مردم قم با تجلیل فراوان، پیکر پاکش را به‌سوی محل فعلی که در آن روز بیرون شهر و به نام «باغ بابلان» معروف بود، تشییع کردند.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار
  • کد خبر : 58780
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید